Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory po turecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 50 g
tatar 150 g
cebula 2 szt
por 1000 g
kminek 0,5 łyżeczki
czosnek 1 ząbek
migdały 50 g
sól do smaku
pietruszka zielona 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
pomidory krojone z puszki 1 szt
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pory po turecku

Pory umyć,osuszyć,przepołowić wzdłuż,ułożyć w namoczonym garnku rzymskim.Połączyć posiekaną cebulę,mięso,ryż,migdały,zmiażdżony czosnek,tatar,kminek,sól,pieprz i paprykę.Masę przełożyć na pory,dodać pomidory z puszki i skropić oliwą.Przykryć naczynie,wstawić do zimnego piekarnika,włączyć i piec w temperaturze 190 stopni około 1 godziny.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 28.08.2011 21:45
ciekawe
darus 14.04.2011 18:43
fajne
anja3107 14.04.2011 18:33
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak