Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos czosnkowy do pizzy, do kebaba, do gyrosa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 1-2 ząbki
majonez 3 łyżki stołowe
jogurt naturalny 3 łyżki stołowe

Przepis i sposób przygotowania na: Sos czosnkowy do pizzy, do kebaba, do gyrosa

1. Ząbki czosnku obrać, przepuścić przez praskę lub drobniutko pokroić.
2. Do miseczki wyłożyć majonez, jogurt i czosnek.
3. Wymieszać wszystkie składniki.

Pasuje jako dodatek do pizzy. Świetny jako sos do kebaba lub gyrosa

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak