Sposób przygotowania

W ciepłej wodzie rozpuszczamy cukier i drożdże, kiedy zaczną rosnąć, łączymy wszystkie składniki i zagniatamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia. Kiedy ciasto podwoi swoja objętość, dzielimy je na 3 części, rozwałkowujemy i znów dajemy ciastu podrosnąć. Włączamy piekarnik do rozgrzania (kamień do pieczenia rozgrzewa się ok 30 min w 250 stopniach). Cebulę siekamy i szklimy na oliwie. Paprykę i ogórki rozdrabniamy. Słoninę kroimy w cienkie plasterki. Blat ciasta przenosimy na podsypaną mąką łopatkę do wsunięcia pizzy lub na blachę do pieczenia, rozsmarowujemy sos słodko kwaśmy i rozrzucamy paprykę, ogórki i cebulę, układamy plasterki mięsa. Zsuwamy na gorący kamień lub wkładamy blachę do piekarnika. Pieczemy ok 10 -15 min. Dekorujemy posiekaną rzeżuchą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    lubię takie pizze
  • 0
    original
    Opublikowano

    justyna54

    musi być pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    ale apetycznie wygląda !
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziękuję :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !