Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa - krem z buraków

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 0,5 kg
marchewka 200 g
jabłka 200 g
czosnek 2 ząbki
śmietana 3 łyżki
cukier
ocet winny

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa - krem z buraków

Buraki ugotować w łupinkach, obrać i pokroić w kostkę, przesmażyć z warzywami i jabłkami pokrojonymi w kostkę. Zalać wodą i dusić do miękkości, zmiksować blenderem, doprawic solą, pieprzem, octem, odrobiną cukru. Na koniec dodać śmietanę

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 22.07.2012 09:53
takiego jeszcze nie jadlam
Tika4444 22.12.2011 13:02
pyszności
ziutula
ziutula 30.07.2011 09:40
lubię takie kremowe zupki...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak