Sposób przygotowania

Przygotowujemy biszkopt. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy pianę. Gdy jest już wystarczająco sztywna, dodajemy cukier i ubijamy nadal. Na koniec ubijania dodajemy żółtka. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy i dodajemy po łyżce do piany, za każdym razem bardzo delikatnie mieszając. piekę 30 minut w 170 stopniach

Gdy ciasto się upiecze, przez kilka minut pozostawiamy je w otwartym piekarniku, a następnie wyciągamy.

Na ostudzony biszkopt wykładamy masę z jabłek. Śmietanę ubijamy i wykładamy na jabłka. Możemy wierzch posypać startą mleczną czekoladą. Ciasto wstawiamy do lodówki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam jabłecznik
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    super smakuje
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    tradycyja
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    coś ta śmietana ci się dobrze nie ubiła wcale jej nie widać
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    Ubiła :) nie widać jej bo jest na niej starta czekolada :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawlito

    fantastyczne ciasto aż ślinka cieknie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    smakowity jabłecznik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !