Sposób przygotowania

Podpinki ugotować 45 minut, pokroić lub zemleć przez maszynkę. 1.2 kg marchwi zetrzeć na grubych oczkach, 1/2 kg cebuli pokroić w kostkę, 1 koncentrat pomidorowy mały, 1 szkl. oleju. Na oleju poddusić warzywa, dodać grzyby, koncentrat, sól i pieprz (do smaku), wymieszać i nakładać do słoików. Pasteryzować dwa dni po 15 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    tylko szkoda,że tak długo
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Czy ,, podpinki \" to gwarowa nazwa opieniek ? Warto by zaznaczyć , ze chodzi o te grzyby bo ja kojarzę podpinkę z ocieplaczem podpinanym pod kurtkę lub płaszcz .
  • -1
    no-image
    Opublikowano

    yolek79

    ja takze nie bardzo wiem co to są podpinki, a szkoda, bo przepis wydaje sie nizeły
  • -1
    no-image
    Opublikowano

    Atomówka

    no właśnie. o co chodzi z tymi \'podpinkami\'?
  • 4
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    ciekawy przepis !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !