Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka słodko-kwaśne

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 1,5 kg
keczup pikantny 6 łyżek
sól 2 łyżeczki
czosnek 6 ząbków
dżem morelowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka słodko-kwaśne

Żeberka umyć,osuszyć,pokroić na pojedyncze kosteczki.Wymieszać w naczyniu żaroodpornym dżem,keczup,sól i zmiażdżony czosnek.Włożyć pokrojone żeberka,dokładnie wymieszać,aby sos oblepił mięso.Odstawić na 30 minut.Piec przykryte przez 60 minut w piekarniku w temperaturze 160 stopni,polewając od czasu do czasu sosem.Zwiększyć temperaturę do 200 stopni,odkryć i piec jeszcze około 20 minut.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 20.08.2011 23:53
ciekawe połączenie-warto spróbować :)
Iwona45 03.07.2011 12:51
pycha
agata1722
agata1722 13.04.2011 15:42
warte wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak