Sposób przygotowania

Zagotuj bulion z pieprzem,pokrojoną jedną cebulą oraz sokiem i otartą skórką z cytryny.Włóż umytą cielęcinę i gotuj na małym ogniu przez około 20 minut,po czym wyjmij mięso,osusz i pokrój w paski.Pół drugiej cebuli pokrój w plastry,paprykę w pierścienie,a obrane ze skórki pomidory w ćwiartki.Mięso smaż na oleju,dodaj paprykę,cebulę i pomidory,chwilę smaż.Następnie wlej 3\\4 szklanki odparowanego wywaru z cielęciny,wrzuć posiekane orzeszki ziemne i duś 20 minut.Pod koniec dodaj pokrojoną w kostkę pozostałą cebulę.Podawać z ryżem.Smacznego!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    smaczna potrawka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !