Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z kapustą i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt.
woda 250 ml
mleko 250 ml
mąka 20 dkg
kapusta 1 szt.
pieczarki 200 g
cebula 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapustą i pieczarkami

Jajka, woda, mleko, mąka, szczypta soli - ubić mikserem. Smażyć jak naleśniki.

Kapuste podzielic na ćwiartki usunąć głąb gotować we wrzątku kilka minut. Drobno posiekać. Cebulę zeszklić na maśle, dodać pokrojone grzyby i kapustę. Podsmażyć. Doprawić solą i dużą ilością pieprzu. Na usmażone ciasto nałożyć farsz, złożyć krokiety. Podsmażyć aby się nie rozwijały. Podawać z barszczem czerwonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 07.05.2013 10:53
pychotka mniam
Dorian 16.01.2012 10:17
apetycznie podane
monika154 26.09.2011 13:11
uwielbiam
suzana 08.09.2011 16:38
super wyglądają :)
novita23 07.09.2011 09:14
pyszne
mirosława4 20.07.2011 19:00
pyszności
Anna169Hosz 02.07.2011 23:57
Apetyczne.
Małgorzata77 15.06.2011 10:27
cudownie wygląda
Mirka-Ludomila 23.04.2011 07:42
pyszne
ElizaT 07.04.2011 09:26
muszą dobrze smakować
anemon 29.03.2011 07:08
Ale zgrabne małe krokieciki, wygladaja apeycznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak