Sposób przygotowania

CIASTO:
Białka ubić na sztywno, następnie wsypywać cukier cały czas miksując.
Żółtka wymieszać z octem i proszkiem do pieczenia.
Do ubitej piany dodać obie mąki, przelać żółtka i delikatnie wymieszać.
Przelać na wysmarowaną i wysypana bułką tartą blachę.
Piec do zrumienienia.
KREMÓWKA:
Śmietanę ubić na sztywno, następnie dodać cukier i zmiksować, aż uzyskamy sztywną śmietanę.
GALARETKA:
Dowolne owocowe galaretki ugotować i pozostawić do wystygnięcia i połowicznego stęgnięcia.
OWOCE:
Dowolne owoce obrać i pokroić bądź podzielić na mniejsze kawałeczki.

Upieczony biszkopt można polać delikatnie słodkim winem, następnie wykładamy śmietanę , układamy owoce i zalewamy galaretką.
Pozostawiamy do całkowitego stęgnięcia galaretki.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    lubię takie ciasta
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    pyszne ciacho!
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    super !! bardzo lubię ciasta z galaretką i owocami :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    takie ciasto bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !