Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z rzodkiewką (Dukanowa)

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
sól
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat
cebula biała 1 szt
pieczarki 2 szt
rzodkiewka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z rzodkiewką (Dukanowa)

Cebulę drobno siekamy, pieczarki i rzodkiewki kroimy w plasterki. Na zimną suchą teflonową patelnię wrzucamy cebulę i smażymy ją na małym ogniu przez 5 minut (ciągle mieszając). Dokładamy pieczarki i rzodkiewkę. Smażymy kolejne 5 minut. Wsypujemy pieprz i sól. Wbijamy jajka, zdejmujemy patelnię z ognia i mieszamy jajecznicę do uzyskania pożądanego stopnia ścięcia jajek. Przekładamy na talerz, posypujemy czosnkiem niedźwiedzim.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 26.02.2012 09:35
W takim wydaniu jajecznicy nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak