Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jacusie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
otręby owsiane 4 łyżki
budyń wanil na skrobi kukur 1 opakowanie
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
słodzik w proszku 2 łyżki
mleko w proszku 4 (odtłuszczone)
żurawina suszona 2 siekana
twaróg 25 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: Jacusie

Ser zmiksować blenderem, aby konsystencją przypominał homogenizowany. Jajka ubić ze słodzikiem do białości. Cały czas miksując (na najwyższych obrotach) dodawać kolejno: otręby, mleko w proszku, budyń oraz proszek do pieczenia. Na końcu po łyżce dokładać ser. Miksować jeszcze przez 2 minuty (aby do masy dostało się jak najwięcej powietrza). Odłożyć mikser, wsypać żurawinę i wymieszać masę łyżką. Nalewać do silikonowych foremek na mufinki. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

haniaa 29.10.2011 14:49
Bardzo ciekawy pomysł :)
1j1o1l1a1 28.03.2011 17:37
ciekawe...
Yvonne 28.03.2011 13:45
Sylwio - daj znać, czy Ci smakowały? :)
Yvonne 28.03.2011 13:45
mój Mąż ma na imię Jacek - stąd nazwa :)
Misiabe 28.03.2011 13:00
Świetne, na pewno spróbuje!!
patusia 28.03.2011 12:25
Wygląda super i nazwa bardzo mi się spodobała :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak