Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka cielęca z pomarańczami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 50 dag
olej 5 łyżek
mąka 2 łyżki
masło 1 łyżka
pomarańcze 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka cielęca z pomarańczami

Wątróbkę umyć,oczyścić z błon,pokroić w równe porcje,oprószyć pieprzem,mąką i usmażyć na oleju,a na końcu osolić.Porcje ułożyć na półmisku ustawionym na parze.Do pozostałego na patelni sosu wcisnąć sok z jednej pomarańczy,przyprawić solą i pieprzem,zagotować.Pomarańcze wyjąć i obłożyć nim wątróbkę na półmisku.Do sosu dodać masło,a gdy się stopi,wymieszać i polać potrawę.Podawać z dodatkiem ryżu lub makaronu i warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak