Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka ryżowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 15 dkg
papryka 0,5 kg
wywar warzywny 0,5 szklanki
cebula 1 szt
śmietana 2-3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
indyk 40 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka ryżowa

Ugotować ryż. Paprykę i cebulę umyć, podzielić na małe kawałki. Mięso pokroić w kostkę, zrumienić na oleju. Dodać warzywa, podsmażyć. Podlać składniki rosołem, dusić 10 minut. Połączyć z ryżem. Przyprawić, zagęścić śmietaną, posypać oregano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak