Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta provencale

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt
oliwa 4 łyżki
czosnek 2 ząbki
papryka czerwona 3 szt
pomidory suszone 1 słoiczek
cukinia 3 szt
pieprz
sól
koncentrat pomidorowy 5 łyżek
bazylia 2 łyżki
makaron 1 paczka
parmezan 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta provencale

Warzywa oczyścić z pesek, papryki pokroić w paski,cukinię w krążki. Cebulę posiekać na krążki.Pomidory rozdrobnić. Na patelnię dać oliwę, zeszklić cebulę i czosnek, następnie dodać paprykę i cukinię oraz pomidory i dusić ok 8-10 minut.Dołożyć konentrat,sól i pieprz i dusić kolejne 5 minut.Makaron ugotować al dente.Wymieszać z warzywami i włożyć do formy żaroodpornej. Posypać startym serem i piec ok 5 minut w nagrzanym piekarniku.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 16.11.2012 08:37
smaczne danie
babcia
babcia 11.04.2012 20:26
super
gosia47-47 21.03.2012 07:31
mniam
owocówka 12.02.2012 08:45
musi być świetna
Margo1 08.02.2012 12:05
świetna
Margo1 08.02.2012 12:05
świetna
Karolinka w Kuchni 02.02.2012 12:49
Wygląda fantastycznie ;>
Mariposas 24.11.2011 16:23
świetny przepis na kolację czy obiad
Edyta31 17.08.2011 23:13
wygląda przepysznie, super przepis :)
Koper 04.08.2011 13:05
To bardzo mi się podona :)
Mariusz10 28.03.2011 21:42
ekstra!
mehia 28.03.2011 19:54
apetyczne
aginaa 28.03.2011 15:52
super
Ewelina45 28.03.2011 15:06
super
Ewelina45 28.03.2011 15:06
super
Agnieszka_B 28.03.2011 12:31
znakomicie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak