Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron pod pierzynką z pomodorow i szpinaku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 20 dkg
kukurydza 1 puszka
pomidory 2 szt.
szpinak świeży 25 dkg
bulion warzywny 1 szklanka
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron pod pierzynką z pomodorow i szpinaku

Makaron ugotować i ułożyć na dnie żaroodpornego naczynia. Liście szpinaku porwać na mniejsze kawałki, pomidory pokroić w kostkę. Makaron przykryć warzywami, posypać serem i zalać bulionem warzywnym. Piec 20 minut w temp 150 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marchewka 06.11.2011 23:35
ze szpinakiem jeszcze nie próbowałam
Izabela28 11.08.2011 13:06
super pomysł na obiad:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak