Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś na pikantnych pieczarkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sok z połowy cytryny
pieczarki 30 dkg
jasnozielona część pora 10 dkg
bulion wołowy 50 ml
suszone jalapeno
pieprz bałkański
łosoś 2 mrożone kostki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś na pikantnych pieczarkach

Łososia skrapiamy cytryną, posypujemy przyprawą do ryb, układamy na blasze wyłożonej papierem i pieczemy przez 15 minut w temperaturze 170 stopni. Pieczarki kroimy w dość grube plastry, pora w krążki. Na rozgrzaną teflonową patelnię wrzucamy pieczarki oraz pora, smażymy przez 5 minut ciągle mieszając. Dodajemy bulion i jalapeno. Przykrywamy patelnię na 1 minutę (aż pieczarki puszczą wodę). Odkrywamy naczynie i dusimy wszystko do momentu, gdy odparuje prawie cały płyn. Przekładamy na talerz, posypujemy pieprzem bałkańskim, na pieczarkach układamy łososia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 29.03.2011 18:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak