Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada Asi

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 8 sztuk
mąka 20 dag
cukier 25 dag
cukier waniliowy 1 sztuka
dżem morelowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada Asi

Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym,ubić pianę z białek i delikatnie mieszając dodawać do utartych żółtek na przemian 1 łyżkę piany i 1 łyżkę mąki.Wylać biszkopt na blachę,upiec na złoty kolor.Jeszcze ciepły przełożyć na ściereczkę i razem z nią zwinąć.Gdy przestygnie rozwinąć,nałożyć równą warstwę dżemu,znów ścisło zwinąć i odstawić do ostygnięcia.Polać polewą lub lukrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 20.03.2012 15:35
pycha
Ania67 13.03.2012 19:35
znakomita
iknbozka 06.02.2012 13:34
mniam
anja3107 20.10.2011 12:44
pyszna
Wafelek2601 21.09.2011 14:31
super
Teresa19 13.08.2011 15:13
fajna
Gonia555 08.08.2011 20:05
fajna
romanrafal
romanrafal 22.04.2011 18:55
super
Kuchareczekjeden 07.04.2011 20:18
pyszna roladka
Robert10 29.03.2011 09:06
zjadłoby się takie słodkości
alaaa 28.03.2011 16:24
pycha
Haneczka1 28.03.2011 13:05
mniam mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak