Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos cytrusowy do mięs

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcza 1 szy
cytryna 1 szt
galaretka porzeczkowa 4 łyżki
porto 130 ml
cukier 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyzka
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sos cytrusowy do mięs

Wycisnąć sok z owoców. Wino i sok zagotować z kilkoma kawałkami skórki z owoców, a następnie skórki usunąć. Dodać cukier, galaretkę, sól, pieprz do smaku i dokładnie wymieszać. Zagęścić mąką ziemniaczaną, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 03.09.2011 09:59
orginalny
halinka1011 28.03.2011 10:36
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak