Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto makowe-białkowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 1 szklanka
cukier 1 szklanka
mak 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
olejek migdałowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto makowe-białkowe

Wymieszać cukier,mąkę z proszkiem oraz wypłukany i wysuszony mak.Do utartego na puch masła wsypać suche składniki i starannie wymieszać.Następnie wlać olejek migdałowy,dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać.Piec około 35 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 13.06.2012 15:35
Pycha
Żaneta1 16.03.2012 18:14
tez takie robie;]
Żaneta1 16.03.2012 18:14
tez takie robie;]
Karmel 29.01.2012 13:57
pycha
Marzena34 27.11.2011 14:19
eleganckie
aga130982 18.11.2011 12:23
mniam
AgaS10 28.10.2011 09:35
szkoda,że nie ma zdjęcia:)
Gonia555 17.07.2011 20:24
super
smakoszek 12.07.2011 19:52
bardzo pyszne
bursztynek 25.05.2011 23:39
dawno nie jadłam ciasta z makiem... mniam
Grazyna0211 18.05.2011 15:04
kiedyś próbowałam smaczne!
Krystyna32 16.04.2011 08:13
pycha
Małgorzata113 28.03.2011 10:42
świetny przepis
Dorota59 28.03.2011 10:30
też takie robię-pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak