Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka serowa-cytrynowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
margaryna 15 dag
cukier 20 dag
jaja 3 sztuki
kisiel cytrynowy 1 sztyka
sok z cytryny 2 łyżki
esencja cytrynowa 0,5 łyzeczki
cukier wanilinowy 1 sztuka
proszek do pieczenia 4 łyżeczki
serek homogenizowany 25 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Babka serowa-cytrynowa

Jaja ubić z cukrem,dodać miękką margarynę i zmiksować,dosypywać po łyżce mąkę zmieszaną z kisielem i proszkiem,następnie dodać serek,cukier waniliowy a na końcu esencję i sok z cytryny.Włożyć do formy i piec około 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 05.07.2013 08:05
mniam mniam
gosia1988 19.10.2012 21:04
babka super, tylko chyba trochę za dużo proszku do pieczenia
smakoszek 27.05.2012 20:35
świetna
Betka 07.05.2012 18:39
rewelacja;)
Ania67 11.03.2012 20:16
fajna
Karmel 28.01.2012 21:15
fajny
Dorian 06.11.2011 17:21
pysznosc
Justyna Jussstiii 13.07.2011 05:59
super
darus 09.06.2011 11:24
super
ewelina63 09.06.2011 11:18
smaczna
Seba 22.05.2011 21:07
super
anja3107 05.05.2011 12:55
pyszna babeczka ;-)
Marzena34 26.04.2011 12:13
niezła babeczka
Małgorzata113 28.03.2011 10:41
świetny przepis
Dorota59 28.03.2011 10:27
świetny przepis
suzana 28.03.2011 10:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak