Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz ukraiński zabielany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1,5 litra
buraki czerwone 2 sztuki
warzywa mrożone 1/2 paczki
koncentrat z buraków 2 łyżki
kostka rosołowa 1 sztuka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
sól do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku
śmietana 30% do koloru
mąka 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz ukraiński zabielany

Buraki obrać, pokroić w kostkę i ugotować w wodzie z kostką rosołową , pod koniec gotowania dodajemy mrożone warzywa wszystko gotujemy do miękkości.Przyprawiamy do smaku koncentratem i przyprawami, mąkę rozmieszać w malej ilości wody i dodać do gotującej się zupy. Zdjąć z palnika i pozostawić by lekko przestygła a następnie wlać śmietanę- tyle by zupa miała ładny kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak