Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, włożyć do miski wymieszać z mąka i połową śmietanki. Następnie ucierać dodając po 1 jajku. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Odłożyć w chłodne miejsce na 15 minut. W międzyczasie przygotować farsz. Ser twarogowy przemleć w maszynce, dodać pozostałą śmietankę, miętę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Z ciasta upiec na maśle cienkie naleśniki, posmarować farszem, posypać szczypiorkiem i złożyć.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Ciekawy pomysł na niedrogi obiad
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawy pomysł, na pewno wart wypróbowania.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !