Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hamburgery domowej roboty

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso wołowe 1/2 kg
cebula 2 szt
jajko 1 szt
ogórki kiszone 2 szt
musztarda 2 łyżki
sałata 6 liści
majonez do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
bułki kajzerki 6 szt
olej do smażenia
ketchup do smaku
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Hamburgery domowej roboty

Mięso włożyć do miski, dodać jajka, drobno posiekaną 1 cebulę, bazylię, oregano, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować okrągłe kotlety, smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Bułki przekroić na pół, mocno podgrzać w mikrofali, włożyć liść sałaty, kotlet, posiekaną cebulę, plasterki ogórków, polać musztardą, majonezem i ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 15.09.2012 20:05
Domowe smakują najlepiej.
Seba 05.09.2012 10:33
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak