Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada wieprzowo-wołowa

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ozorki 25 dkg
bułka czerstwa 15 dkg
cebula 5 dkg
smalec 4 dkg
jajko 3 szt
szpinak 15 dkg
masło 3 dkg
woda 1,5 litra
marchewka 10 dkg
pietruszka 10 dkg
por 10 dkg
Liść laurowy suszony Prymat
sól
wieprzowina 30 (okrawki)
wołowina 40 (okrawki)

Przepis i sposób przygotowania na: rolada wieprzowo-wołowa

Ozorki myjemy wycinamy ślinianki i gotujemy w wywarze z warzyw,następnie studzimy zdejmujemy skórę i kroimy w paski.Szpinak gotujemy,odcedzamy i przecieramy.Dwa białka ubijamy na pianę i dodajemy do niej szpinak,mieszamy i smażymy ze szpinaku omlet na maśle.Z 2 żółtek robimy drugi omlet,oby dwa kroimy w paski.Cebulę obieramy i kroimy dusimy na tłuszczu.Bułkę moczymy w wodzie i odciskamy ją.Mięso,bułkę i cebulę mielimy w maszynce dodajemy jajko sól,pieprz i dokładnie wyrabiamy.Na gazę posmarowaną smalcem wykładamy zmieloną mase i kształtujemy z niej prostokąt,na wierzch układamy paski omletów i paski ozorków zwijamy w rulon.Po wierzchu gazy rulon osznurować i wkładamy do wywaru z ozorków zagotować a następnie przez 1,5 godziny nie doprowadzić do wrzenia.Studzimy i wykładamy Kroimy roladę w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karmel 08.03.2012 11:53
super
Teresa19 28.08.2011 10:32
pyszne roladki
dorotka0000025 18.08.2011 21:26
mniam mniam
Anna141
Anna141 09.05.2011 10:38
wspaniałe
joanna77 02.04.2011 22:50
lubimy takie roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak