Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KRUSZON TRUSKAWKOWY

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

truskawki 600 g.
wino białe wytrawne 1 butelka
cukier 3 łyżki
woda 1 butelka

Przepis i sposób przygotowania na: KRUSZON TRUSKAWKOWY

Truskawki oczyścić, większe przekroić na pół, włożyć do szklanego dzbanka, zasypać cukrem, wlać trochę wina i całość odstawić w chłodne miejsce na ok. 2 godziny.

Na chwilę przed podaniem wlać do dzbanka wodę mineralną i resztę wina.
Wymieszać. Podawać schłodzone.

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona43 15.11.2011 09:47
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak