Sposób przygotowania

Gruszki obrać, przekroić, usunąć gniazda nasienne.
Wodę z cukrem zagotować, dodać przygotowane gruszki, gotować do miękkości, ostudzić.

Budyń dokładnie wymieszać z niewielką ilością mleka, żółtka utrzeć z dwoma łyżkami cukru, połączyć ze sobą mleko i żółtka.

Pozostałe mleko zagotować, wlać do niego powoli mleko z żółtkami ciągle mieszając. Gdy masa zacznie gęstnieć zdjąć z ognia.

Gruszki ułożyć w salaterkach i polać je kremem.

SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    ale deser smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !