Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GRUSZKI W SOSIE WANILIOWYM

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 3 sztuki
cukier 200 g.
budyń waniliowy 3 łyżki
gruszki 5 sztuk
mleko 300 ml.
woda 200 ml.

Przepis i sposób przygotowania na: GRUSZKI W SOSIE WANILIOWYM

Gruszki obrać, przekroić, usunąć gniazda nasienne.
Wodę z cukrem zagotować, dodać przygotowane gruszki, gotować do miękkości, ostudzić.

Budyń dokładnie wymieszać z niewielką ilością mleka, żółtka utrzeć z dwoma łyżkami cukru, połączyć ze sobą mleko i żółtka.

Pozostałe mleko zagotować, wlać do niego powoli mleko z żółtkami ciągle mieszając. Gdy masa zacznie gęstnieć zdjąć z ognia.

Gruszki ułożyć w salaterkach i polać je kremem.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JaPaqc 12.10.2012 21:35
ale deser smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak