Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Medalion z morszczuka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morszczuk 1 kg
jajko 2 szt
smalec 150 g
pieczarki 150 g
masło 50 g
mąka 100 g
mleko 200 g
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
pomidory do dekoracji
cytryna do dekoracji
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g
bułka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Medalion z morszczuka

Ryby opłukać,wyfiletować,zdjąć skórę,drobno posiekać,dodać przyprawy i dobrze wyrobić,wyporcjować,okrągłe ,płaskie porcje,z jajek ,mleka i mąki sporządzić panier,porcje ryby umoczyć ze wszystkich stron w panierce ,a następnie w świeżej pokrajanej w kostkę bułce oraz w bułce tartej,uformować i smażyć na smalcu z obu stron,do smażenia podać pokrojone pieczarki,ułożyć gorące na półmisku i na każdej porcji położyć kawałek surowego masła,udekorować plasterkami pomidora i cytryny,podawać z frytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak