Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmazyn po wiedeńsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z karmazyna 600 g
olej 150 g
mąka 50 g
mleko 100 g
jajko 6 szt
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Karmazyn po wiedeńsku

Filety opłukać,zemleć,masę nasolić,dodać,pieprz i dobrze wymieszać,wyporcjować podłużne porcje ,z mąki,jajka i mleka sporządzić osolone ciasto,porcje maczać w cieście a następnie w tartej bułce,uformować i smażyć na oleju,przed podaniem położyć na wierzch jajko sadzone,podawać z frytkami i marchewką z groszkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak