Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmazyn po szwedzku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety karmazyna 1 kg
masło 100 g
pieczarki 150 g
oliwki 10 szt
mąka 100 g
wino czerwone 100 g
sól do smaku
rosół drobiowy 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karmazyn po szwedzku

Filety opłukać,wyporcjować,osolić,obtoczyć w mące i usmażyć,pieczarki obrać opłukać,pokroić i włożyć na patelnię wraz z masłem i oliwkami,podsmażyć,dodać sól i paprykę,dodać 2 szklanki rosołu z kostki i zagotować,doprawić do smaku,dodać wino i odstawić,rybę zalać sosem i podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak