Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAŁATKA Z KAPUSTY I POMIDORÓW PASTERYZOWANA

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 0,6 kg.
kapusta biała 1,5 kg.
czosnek 2 ząbki
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżeczka
sól 1,5 łyżeczki
cukier 1 łyżka
koper - -
woda 0,7 l.

Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA Z KAPUSTY I POMIDORÓW PASTERYZOWANA

Kapustę poszatkować, pomidory drobno posiekać.
Wodę razem z solą, cukrem i kwaskiem cytrynowym zagotować.
Słoiki w 1/3 napełniać gorącą zalewą. Warstwami układać na zmianę sałatę i pomidory (nie ugniatać), na wierzch dodać czosnek oraz koper.
Dolać zalewy do pełna, słoik zamknąć i pasteryzować ok. 25 minut.
SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak