Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus wiśniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 15 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
białko 2 szt
wiśnie 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Mus wiśniowy

Do garnka wlewamy szklankę wody, wsypujemy zamrożone wiśnie i połowę cukru, doprowadzamy do wrzenia. Chwilę gotujemy na małym ogniu. Następnie zestawiamy wiśnie do przestudzenia, miksujemy. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklance wody, dolewamy do wiśni.
Następnie białka ubijamy na sztywno, dodajemy resztę cukru. Cały czas ubijając dodajemy po łyżce masę wiśniową. Wkładamy do pucharków, schładzamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 13.01.2012 19:34
świetny przepis! :)
Neetka90 13.01.2012 19:34
świetny przepis! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak