Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pora na dorsza, czyli dorsz w porach

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sok z połowy cytryny
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
jasnozielona część pora 10 dkg
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
sól
filet z dorsza 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pora na dorsza, czyli dorsz w porach

Rybę (rozmrozić) skropić sokiem z cytryny, odstawić na godzinę do lodówki. Pokroić na 2 porcje. Każdą z nich położyć na folii aluminiowej, posypać przyprawą do ryb, pieprzem cytrynowym, pokrojonym w plasterki porem i odrobiną soli. Zawinąć szczelnie folię. Rybę zapiekać przez 30 minut w temperaturze 175 stopni z termoobiegiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Nina7 28.03.2011 08:53
Super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak