Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szkl
jabłka 1 kg
tłuszcz do formy
masło 5 dag
cynamon
cukier wanilinowy

Przepis i sposób przygotowania na: ryż z jabłkami

ryż ugotować, jabłka obrać i zetrzeć na tarce, naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem wyłożyć połowę ryżu, posypać cukrem, na to dać jabłka. Jabłka posypać cukrem, cynamonem i cukrem waniliowym, wyłożyć drugą połowę ryżu posypać cukrem. Na sam wierzch położyć kawałeczki masła. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 28.04.2012 15:18
super pomysł takiego zapiekanego nie jadłam dawno
Patrycja33 17.05.2011 20:26
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak