Sposób przygotowania

Polędwicę opłukałam i usunęłam wszelkie błony.Natarłam solą,pierzem i czerwona papryką.

Wzdłuż całej długości zrobiłam nacięcie,taką podłużną kieszeń.W środku jeszcze delikatnie ponacinałam boki,trzeba uważać aby nie przeciąć mięsa do końca,gdyż farsz wypłynie. W środku mięso posypałam lekko przyprawą. Pieczarki i cebulkę obrałam i posiekałam.Odłożyłam 1/4 pieczarek.

Cebulkę z pieczarkami chwilę podsmażyłam,aż grzyby puściły sok.Posoliłam do smaku i posypałam pieprzem.Powstałym farszem napełniłam kieszeń w polędwicy.Złączyłam boki mięsa i owinęłam całość grubą nicią kuchenną.

Przełożyłam na rozgrzany olej na patelni i obsmażyłam z każdej strony. W 300 ml wody rozpuściłam trzy łyżki Sosera.Zagotowałam go i wrzuciłam odłożone pieczarki i polędwiczkę.Dusiłam na małym ogniu około 20 minut.Usunęłam nić.

Podałam pokrojone w grube plastry,polane sosem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    smacznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Tak smaczny widok
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Super
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    fajne ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    bardzo apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !