Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z gyrosem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 3 szt
ryż 200 g
cebula 1 szt
majonez 1 szkl
przyprawa do gyrosa 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z gyrosem

Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę. Mięso dokładnie oprószamy przyprawą do gyrosa, odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.
Następnie cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Pierś kurczaka oraz cebulę podsmażamy na oleju do momentu, aż cebula się ładnie zeszkli, a mięso będzie rumiane.
Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Układamy po porcji na talerzach. Na porcji ryżu układamy mięso wraz z cebulką. Polewamy wierzch majonezem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak