Sposób przygotowania

Drożdże rozkruszyć do miseczki, zalać ciepłym mlekiem, dodać słodzik i zmielone otręby. Dokładnie wymieszać i odstawić na 20 minut do wyrośnięcia. W tym czasie pokroić dodatki. Do \"zaczynu\" wsypać przyprawę do pizzy, wbić jajko i wymieszać do połączenia składników. Ciasto ma wyjść średnio gęste (jeśli jest zbyt gęste - dodać mleka). Na suchą rozgrzaną teflonową patelnię (najlepiej do naleśników) wylać ciasto. Przysmażyć z jednej strony na ciemniejszy kolor, przewrócić (za pomocą talerza) i dosmażyć spód do pizzy. Zsunąć go na papier do pieczenia, posmarować koncentratem, obłożyć dodatkami i posypać przyprawami. Na górę pokruszyć ser. Wstawić do nagrzanego do 220 stopni piekarnika (bez termoobiegu) i zapiekać przez 10 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    ciekawy przpis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    super-przyda się

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !