Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet rybny

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 1 kg
jajko 4 szt
masło 7 dkg
śmietana 100 ml
bułka czerstwa 5 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat 8 dkg
tłuszcz
sól do smaku
gałka muszkatołowa
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet rybny

Bułkę moczymy w mleku i odciskamy i wraz z filetami mielimy przez maszynkę.Masło ucieramy z żółtkami,dodajemy masę rybną i przyprawy oraz połowę bułki tartej i dokładnie wyrabiamy,następnie dodajemy pianę ubitą z białek i lekko mieszamy.Formę smarujemy grubo tłuszczem posypujemy bułką tartą i nakładamy masę do 2/3 wysokości i pieczemy w nagrzanym piekarniku około godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 08.09.2011 23:07
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak