Sposób przygotowania

Opakowanie żelatyny - na 1,5 l wody.
Z udek zdjąć skórę, włożyć je wraz z marchewką, cebulą liściem i zielem do zimnej wody i gotować na minimalnym ogniu do momentu, aż mięso zacznie odchodzić od kości. Wywar przecedzić, odlać 1,5 litra, wrzucić do niego kostkę rosołową, wlać ocet, doprowadzić do wrzenia, zdjąć z ognia, dodać pieprz, maggi oraz żelatynę i dokładnie ją rozmieszać. Mięso oddzielone od kości drobno posiekać. Jajko ugotować na twardo i wraz z marchewką pokroić w plasterki. Do miseczek wkładać jajko, marchewkę i mięso. Zalać wywarem z żelatyną. Po ostygnięciu włożyć do lodówki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    super wygląda !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    naprawde pieknie sie prezentuje :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !