Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z kurczaka 1

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 2 szt
mała marchewka 1 szt
mała pietruszka 1 szt
jajko 1 szt
bulion drobiowy 1 kostka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
Żelatyna wieprzowa Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ocet jabłkowy 2 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z kurczaka 1

Opakowanie żelatyny - na 1,5 l wody.
Z udek zdjąć skórę, włożyć je wraz z marchewką, cebulą liściem i zielem do zimnej wody i gotować na minimalnym ogniu do momentu, aż mięso zacznie odchodzić od kości. Wywar przecedzić, odlać 1,5 litra, wrzucić do niego kostkę rosołową, wlać ocet, doprowadzić do wrzenia, zdjąć z ognia, dodać pieprz, maggi oraz żelatynę i dokładnie ją rozmieszać. Mięso oddzielone od kości drobno posiekać. Jajko ugotować na twardo i wraz z marchewką pokroić w plasterki. Do miseczek wkładać jajko, marchewkę i mięso. Zalać wywarem z żelatyną. Po ostygnięciu włożyć do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 24.06.2012 09:22
fajna
Kate131 25.02.2012 17:47
pycha
Karolina92 31.05.2011 19:08
naprawde pieknie sie prezentuje :)
eli82 02.05.2011 13:19
super wygląda !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak