Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filety rybne w curry

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 1 kg
olej do smażenia
mąka pszenna 5 dkg
sok z cytryny 1/2 szt
mąka ziemniaczana 3 dkg
natka pietruszki
czosnek 1 ząbek
Przyprawa curry orientalna Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: filety rybne w curry

Filety kroimy na mniejsze kawałki,każdy kawałek solimy,skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy posiekaną natką pietruszki,następnie obtaczamy w mące ziemniaczanej i pszennej.Czosnek podsmażamy na oleju wyjmujemy a następnie na tym samym oleju smażymy rybę,lekko zarumienione ryby posypujemy curry,dolewamy oleju i dusimy pod przykryciem 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 05.09.2011 18:07
brzmi apetycznie
anemon 21.05.2011 19:48
Fajny smak.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak