Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryby smażone z przyprawami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 1 kg
olej do smażenia
sól
jajko 2 szt
sok z cytryny 1/2 szt
wino białe 200 ml
cebula 15 dkg
czosnek 2 ząbki
gałka muszkatołowa
Liść laurowy suszony Prymat
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: ryby smażone z przyprawami

Filety kroimy na mniejsze kawałki,10dkg cebuli ścieramy na tarce i odciskamy sok,przyprawy miażdżymy i mieszamy z sokiem z cebuli i cytryny oraz z dwoma łyżkami oleju i doprawiamy solą.Rybę obkładamy przyprawami zalewamy zalewą i zostawiamy na 3 godziny.Po tym czasie wyjmujemy i osuszamy.Rybę panierujemy w jajku i bułce tartej,smażymy na wolnym ogniu.Do pozostałej zalewy dodajemy drobno posiekaną cebulę,zieloną pietruszkę i wino,gotujemy.Rybę podajemy na zimno polaną zalewą z winem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 20.06.2012 06:43
znakomite
Krystyna32 08.07.2011 16:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak