Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PLEŚNIAK II

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka krupczatka 2 szkl.
jajko 4 sztuki
cukier 1 szkl.
masło 1 kostka
marmolada 1/2 słoiczka
kakao 1,5 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: PLEŚNIAK II

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło oraz żółtka i posiekać.

Wyrobić ciasto. Podzielić na 3 części.

Pierwszym wyłożyć posmarowane dno formy. Do drugiego dodać kakao i wyrobić.
Pierwsze posmarować marmoladą, posypać startym ciemnym ciastem. Następnie wylać białka ubite z cukrem. Na wierzch kruszonka jasna. Piec ok. 45 min.SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola28a 14.02.2012 00:21
robię taki sam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak