Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filety rybne na kwaśno

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 1 kg
olej do smażenia
mąka pszenna 5 dkg
mąka ziemniaczana 3 dkg
ocet winny 100 ml
woda 1/2 litra
marchew 5 dkg
cebula 20 dkg
sól
cukier
ziele angielskie
Goździki całe Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: filety rybne na kwaśno

Filety kroimy na mniejsze porcje solimy,obtaczamy w mące ziemniaczanej i pszennej,smażymy na rozgrzanym oleju.Cebulę kroimy w krążki,przelewamy wrzącą wodą i odcedzamy,marchewkę kroimy w krązki i gotujemy w wodzie z przyprawami.Gdy będzie miękka dodajemy sparzoną cebulę,ocet i chwilkę jeszcze gotujemy.Usmażone porcje ryby układamy w słoiku obkładamy cebulą i marchewką,zalewamy kwaśną zalewą.Dobre po 2 dniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 10.10.2012 00:22
ciekawe
Krystyna32 04.05.2011 06:53
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak