Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos słodko - kwaśny

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

syropu morelowego 1/4 szkl.
syropu brzoskwiniowego 1/4 szkl.
sosu vinaigrette 5 łyżeczek
sosu sojowego 1 łyżeczka
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
soli 1/4 łyżeczki
wody 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos słodko - kwaśny

Wszystkie składniki (oprócz wody) zmiksować na jednolitą masę. Przełożyć na patelnie, dodać wodę i doprowadzić do wrzenia.Gotować na średnim ogniu, 5 minut, często mieszając.

Idalny sosik do smażonego kurczaczka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 04.12.2011 13:49
ciekawy
iknkirke 24.10.2011 10:03
super
jolaxa 02.07.2011 09:11
pycha
Aida 25.04.2011 16:20
cieszę się, że na coś się przydałam ;)
Karolina92 24.04.2011 17:26
no prosze! nawet nie jestem zdziwiona, ze po dlugich poszukiwaniach znalazlam ten przepis właśnie u Ciebie :)) bede probowac na pewno! :)
iwona332 17.11.2010 00:04
super
Aida 29.06.2010 10:02
do smażonego, pieczonego kurczaczka, rybki...
SmacznaPyza 22.06.2010 09:27
ciekawa jestem do czego używasz takiego sosu?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak