Sposób przygotowania

Orzechy uprażyć na suchej patelni. Czekoladę połamać - stopić w gorącej kąpieli, dodać masło, cukier i orzechy, wymieszać i odstawić na 1.5 do 2 godz. do lodówki. Z ostudzonej masy uformować małe kulki (rafaellki) i obtoczyć w sproszkowanym kakao lub w wiórkach kokosowych, mogą być i orzechy lub inne delicje.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    na pewno dobre, ale chyba mała ilość z takich proporcji wychodzi ?:(
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    na pewno smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    Trufle dla mnie mają aromat rumowy, czy więc można dodać do przepisu trochę rumu lub aromatu rumowego?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    smaczne, zrobię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !