Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufle czekoladowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gorzkiej czekolady. tabliczka
masła 2 łyżki
cukru 5 łyżek
kakao 2 łyżki
orzechy 10 dag drobno posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Trufle czekoladowe

Orzechy uprażyć na suchej patelni. Czekoladę połamać - stopić w gorącej kąpieli, dodać masło, cukier i orzechy, wymieszać i odstawić na 1.5 do 2 godz. do lodówki. Z ostudzonej masy uformować małe kulki (rafaellki) i obtoczyć w sproszkowanym kakao lub w wiórkach kokosowych, mogą być i orzechy lub inne delicje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 24.09.2012 18:39
smaczne, zrobię
SyMiki 16.01.2012 19:19
Trufle dla mnie mają aromat rumowy, czy więc można dodać do przepisu trochę rumu lub aromatu rumowego?
Tomasz17 18.08.2011 21:04
na pewno smaczne
1j1o1l1a1 27.03.2011 20:40
na pewno dobre, ale chyba mała ilość z takich proporcji wychodzi ?:(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak