Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z nutellą w polewie czekoladowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka przenna 35 dag
mąka ziemniaczana 1 szkl
masło 10 dag
jajko 1 szt
żółtko jajek 2 szt
śmietana 1/2 szkl
cukier puder 1/2 szkl
otarta skórka z pomarańczy 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
nutella 6 łyżek
orzechy posiekane 1/2
tłuszcz do formy
polewa czekoladowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z nutellą w polewie czekoladowej

Na stolnicę przesiać mąki, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło i dokładnie posiekać. Następnie wlać śmietanę, jajko, żółtka, dodać otartą skórkę z pomarańczy, cukier puder i dokładnie wyrobić ciasto. Przykryć ściereczką, odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny. Następnie rozwałkować, pokroić w trójkąty, nakładać krem nutella, zwijać i formować rogaliki. Ułożyć na przygotowanej blaszce, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni na złoty kolor. Po ostudzeniu oblać polewą czekoladową i posypać posiekanymi orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 20.01.2014 09:13
ale pyszności, mniam
mirosława4 23.05.2013 17:26
do kawki jak znalazł :)
cooleczka 21.10.2012 20:13
smakowite
m1monika 04.06.2012 11:42
ale pychotki :-)
Iwona51
Iwona51 23.11.2011 09:57
super
Dominika30 06.07.2011 14:52
świetny przepis i bardzo apetycznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak