Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z biszkoptami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
cukru 1/2 szkl.
mąki 1/2 szkl.
proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki
jabłek 1 kg
cukru 3 łyżki
galaretki ametystowe 2
galaretka różowa 1 szt.
biszkopty okrągłe 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z biszkoptami

Białka ubić, dodać cukier, żołtka, wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem, piec w temp.160-180 C ok. 15-20 min. Pozostawić do wystygnięcia.
Rozpuścić galaretki ametystowe.
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, uprażyć z cukrem, dodać suchą galaretkę rubinową, wymieszać, chwilę prażyć, ostudzić.
Na biszkopt rozsmarować masę jabłkową, na masę wyłożyć biszkopty i zalać galaretką. Schłodzić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beatkaa153 17.09.2011 19:10
pyszne ciasto
Sloneczko222 31.03.2011 20:03
Ciasto piekę w tortownicy kwadratowej 28x28cm
traktorek 28.03.2011 12:44
zamiast owoców super
Henryka2 28.03.2011 08:54
W jakiej wielkości foremce pieczesz?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak