Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

orzechówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1 łyżka
spirytus 1/2 litra
wódka 1 litr
orzechy włoskie 3 zielone niedojrzałe

Przepis i sposób przygotowania na: orzechówka

orzechy pokroic i wsypac do szklanego naczynia zalac wódką, zamknąc i zostawic na 3 tygodnie. Wódka w tym czasie zmieni kolor na ciemno brązowy.Zlac płyn znad orzechów do innego naczynia (przez lejek z watą) orzechy zasypac cukrem i zostawic na ok.1,5 tygodnia,aż cukier się rozpuści Zlac syrop znów przez lejek z watą i połączyc ze spirytusem.Wymieszac zostawic do sklarowania.przez lejek z watą przelac do butelek .Musi trochę odstac.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 04.03.2012 12:25
mniam
Teresa19 30.03.2011 11:14
Ciekawa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak