Sposób przygotowania

Pomarańcze obieramy ze skórki, usuwamy białe błonki, kroimy na mniejsze kawałki.
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem i margaryną na puszysty krem. Dodajemy pomarańcze. Następnie dodajemy oba rodzaje mąki i proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy, aby składniki się ze sobą połączyły.
Następnie ubijamy białka na sztywną pianę, dodajemy do masy. Ciasto przekładamy do natłuszczonej blaszki i pieczemy około godziny w temp. 180*C.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !